6 augustus 2016, Ommer Molendag


Fotowedstrijd: de Ommer molen van binnen

OMMEN – Wie fotografeert de Ommer molens het mooist van binnen. Met dit thema organiseert de Stichting Ommer Molens een fotowedstrijd voor molenliefhebbers. Binnen in de molen wordt niet vaak gefotografeerd; het is vaker de buitenkant. Voor de Molenstichting aanleiding de binnenkant van de molen als onderwerp voor de fotowedstrijd te kiezen.

De mooiste inzendingen komen in aanmerking voor een foto-expositie die op zaterdag 6 augustus tijdens de Ommer Molendag 2016 wordt gehouden. Bovendien komen de drie mooiste foto’s van deze fotowedstrijd, naast eeuwige roem, in aanmerking voor een prijsje. Als organisator van de Ommer Molendag 2016 hoopt de Stichting Ommer Molens op veel creatieve inzendingen. Vooral ook omdat de molen van binnen veel oude techniek bevat. Vorig jaar leverde de fotowedstrijd van de Ommer Molenstichting maar liefst 30 inzendingen op. Winnaar werd toen Ronald Bakker met een foto van de Konijnenbeltsmolen. Als tweede scoorde de foto van Mieke Hellwich het hoogst. Zij wist molen De Lelie in combinatie met de bloementuin van de buurman creatief vast te leggen. Derde werd Jolanda Roke met een foto van molen Den Oordt.

De jurering van de foto’s ligt in handen van de Stichting Ommer Molens. Per deelnemer kunnen maximaal twee zelfgemaakte foto’s als jpg worden ingestuurd. De foto’s worden eigendom van de Stichting Ommer Molens. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Inzendingen van foto’s is mogelijk tot 15 juli 2016 per email: stichtingommermolens@kpnmail.nl

De Ommer Molendag op zaterdag 6 augustus begint om 10.00 uur bij de Besthmenermolen aan de Hammerweg 59a in Ommen. Daar zijn alle inzendingen van de fotowedstrijd te bewonderen. Verder is er een kleine markt en wordt het ouderwetse dorsen gedemonstreerd. Ook bij de molen Den Oord en molen De Lelie zijn 6 augustus activiteiten. Er is een aantrekkelijke  fietsroute uitgezet vanuit de Ommer molens naar de Vilstersemolen en een wandelroute langs de molens in Ommen. Alle vijf molens in de gemeente Ommen zijn die dag geopend tot 16.00 uur. Het complete Ommer Molendag-programma is te vinden op  www.molensinommen.nl.

Het complete Ommer Molendag-programma is te vinden op de informatiepagina van de molendag.

Hieronder twee foto’s in molen Den Oordt




Zondag 17 juli:
De fotowedstrijd gaat niet door wegens een gebrek aan inzendingen.