1 augustus 2015, Ommer Molendag


Uitslag mooiste foto’s Ommer MolensOMMEN – De wedstrijd om de mooiste foto van een molen in Ommen heeft maar liefst 30 inzendingen opgeleverd. Winnaar van de door de Stichting Ommer Molens georganiseerde fotowedstrijd is Ronald Bakker met een foto van de Konijnenbeltsmolen. Behalve de molen is met een ondergaande zon ook de skyline van Ommen met de Vecht mooi in beeld gebracht.
Als tweede scoorde de foto van Mieke Hellwich het hoogst. Zij wist molen De Lelie in combinatie met de bloementuin van de buurman creatief vast te leggen. Derde werd Jolanda Roke met een foto van molen Den Oord. Alle drie winnaars komen uit Ommen.

De fotowedstrijd is gehouden in het kader van de Ommer Molendag op zaterdag 1 augustus. Deze dag staan de Ommer molens open voor publiek. In verband met het 20-jaar bestaan van de Stichting Ommer Molens komt het Flater Pretorkest om 10.00 uur in actie bij de Besthmenermolen aan de Hammerweg 59a in Ommen. Daar zijn ook alle inzendingen van de fotowedstrijd te bewonderen. Verder is er een kleine markt en wordt het ouderwetse dorsen gedemonstreerd. Ook bij de molen Den Oord zijn 1 augustus activiteiten. Er is een aantrekkelijke  fietsroute uitgezet vanuit de Ommer molens naar de Vilstersemolen en een wandelroute langs de overige molens in Ommen. Alle vijf molens in de gemeente Ommen zijn die dag geopend tot 16.00 uur. Het complete Ommer Molendag-programma is te vinden op de informatiepagina van de molendag.


Foto: Ronald Bakker, Konijnenbeltsmolen met skyline Ommen; eerste prijsFoto: Mieke Hellwich, molen De Lelie; tweede prijsFoto: Jolanda Roke, molen Den Oord; derde prijs