Wij maken kans op 100.000 euro!

Wij hebben jouw hulp nodig. Als genomineerde voor de Vriendenloterij Molenprijs 2023, maken wij kans op een prachtig geldbedrag van €100.000. Help jij ons mee de Molenprijs binnen te slepen en Den Oord weer te laten zagen?

Help jij ons? Stem nu!

Volg dit stappenplan om te stemmen
1. Klik op de button om naar de stempagina te gaan
2. Stem op molen Den Oord, Ommen
3. Je ontvangt een mail op het opgegeven e-mailadres
4. Klik op de link in dat bericht om jouw stem te bevestigen. Controleer de spam-box als je niets hebt ontvangen. Let op: alleen bevestigde stemmen gelden.

Stem direct

Over de molen

Sinds 1824 staat molen Den Oord als enige in zijn soort in Ommen, Overijssel. Aan de oever van de Vecht zaagde de houtzaagmolen tot eind 19e eeuw houten balken en planken. In de jaren die volgden werd de molen omgebouwd naar graanmolen.

Restauratie van de molen

Nu, bijna 200 jaar na de opening van molen Den Oord, willen wij hem weer in ere herstellen. Precies waarvoor timmerman Roelof Makkinga de molen destijds heeft gebouwd. Het zou fantastisch zijn als jij ons daarbij kunt helpen! Met jouw steun willen we op 4 augustus 2024 de molen heropenen: Makkinga’s Mölle – de enige zeskant houtzaagmolen in Overijssel.

Steun jij ons ook?

Waarom is jouw steun belangrijk?

Jouw steun kan een groot verschil maken voor molen Den Oord. Samen verwachten we grootse dingen te doen. Graag vertellen we je er meer over in onze nieuwsbrief. Vergeet ook niet te stemmen op Molen den Oord voor de Nationale Vriendenloterij Molenprijs 2023!

Over je nieuwsbrief inschrijving

Jouw gegevens worden vastgelegd door Stichting Ommer Molens. Het doel van het bestand is je op de hoogte te houden van interessante acties en ontwikkelingen. Daarnaast kunnen we binnenkort je hulp goed gebruiken! Je kunt je op ieder moment eenvoudig uitschrijven.

Volg onze social kanalen voor de laatste ontwikkelingen over de restauratie!