Wij hebben €6130,- opgehaald!

Helaas hebben we niet gewonnen, maar mochten we wel het mooie bedrag van €6130,- in ontvangst nemen. En dat is mede dankzij jou! We zijn weer een stapje dichter bij het zaagvaardig maken van molen Den Oord gekomen. Met dit bedrag kunnen we een deel van de kosten financieren, maar we zijn er natuurlijk nog niet.

Blijf molen Den Oord volgen!

Wil je zien hoe wij molen Den Oord weer laten zagen? Blijf ons volgen, jouw steun is belangrijk. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief

Over de molen

Sinds 1824 staat molen Den Oord als enige in zijn soort in Ommen, Overijssel. Aan de oever van de Vecht zaagde de houtzaagmolen tot eind 19e eeuw houten balken en planken. In de jaren die volgden werd de molen omgebouwd naar graanmolen.

Restauratie van de molen

Nu, bijna 200 jaar na de opening van molen Den Oord, willen wij hem weer in ere herstellen. Precies waarvoor timmerman Roelof Makkinga de molen destijds heeft gebouwd. Het zou fantastisch zijn als jij ons daarbij kunt helpen! Met jouw steun willen we op 4 augustus 2024 de molen heropenen: Makkinga’s Mölle – de enige zeskant houtzaagmolen in Overijssel.

Steun jij ons ook?

Waarom is jouw steun belangrijk?

Jouw steun maakt een groot verschil voor molen Den Oord! Samen laten wij de molen weer zagen. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante acties en meer nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Over je nieuwsbrief inschrijving

Jouw gegevens worden vastgelegd door Stichting Ommer Molens. Het doel van het bestand is je op de hoogte te houden van interessante acties en ontwikkelingen. Je kunt je op ieder moment eenvoudig uitschrijven.

Volg onze social kanalen voor de laatste ontwikkelingen over de restauratie!